5.Skenari

Përshëndetje! Duke rilexuar artikujt e parë të Albcomicstoon,më erdhi paksa dyshimi se ndoshta duhet të kisha nisur me "Skenarin",baza e çdo historie të zhvilluar me sekuenca,qoftë në artin skenik dhe në atë pamor.Më mirë vonë se kurrë😊. Nis fillimisht me premesën që ai i tregimit pamor,është një zhanër artistik i mbështetur në shumë disiplina arti. … Continua a leggere 5.Skenari

4.Kafazi/fleta e punës (pjesa e II)

Përshëndetje! Herën e fundit,e kisha lënë çështjen e zhvillimit të një kafazi/flete pune,në përshkrimin e përmasave të përshtatshme për botim. Një përmbledhje e shkurtër: Pra,përmasat që përdoren më dendur në volumet ose fletushkat e tregimit pamor,janë 17x21.Këto përmasa mund të ndryshojnë në bazë të traditave të vizatimit dhe të botimit nëpër botë dhe për më … Continua a leggere 4.Kafazi/fleta e punës (pjesa e II)

2.Kafazi/fleta e punës(pjesa e I)

Përshëndetje! Në artikullin e dytë lidhur me ndërtimin e një tregimi pamor,do flas mbi organizimin e fletës së punës(tabloja që me anë të figurave dhe të fjalëve ose onomatopeve,bashkarisht ose veç e veç,harton një histori të përcjell tek lexuesi).Tematikat e historive të tregimit pamor janë ashtu si dhe në letërsinë e shkruar, të larmishme sipas … Continua a leggere 2.Kafazi/fleta e punës(pjesa e I)

1.Mjetet e punës

1.Mjetet e punës Përshëndetje! Si kisha njoftuar në postimin e mëparshëm,po e nis shtjellimin e të dhënave të përgjithshme mbi punën që qendron pas realizimit të një tregimi pamor (ose ilustimi),me paraqitjen e mjeteve të punës. Në pamjet që shoqerojnë këtë artikull,mund të shihni disa prej mjeteve që zakonisht përdorin vizatuesit kudo nëpër botë,pavarësisht nga … Continua a leggere 1.Mjetet e punës

Primo articolo del blog

Përshëndetje krijues e artdashës! Ky blog është krijuar enkas si hapësirë e përbashkët për ekspozim dhe bashkëpunim mes artistëve të një zhanri artistik nga më të vjetrit në kohë,por edhe nga më modernët.Mund ta njihni me emra të ndryshëm të huaj si :comics,fumetto, bande dessinèe,novela grafike,manga.Për fat të keq në Shqipëri nuk ka ende një … Continua a leggere Primo articolo del blog